ODRŽANA 1. KONFERENCIJA ZDRAVSTVENOG TURIZMA U OSIJEKU

ODRŽANA 1. KONFERENCIJA ZDRAVSTVENOG TURIZMA U OSIJEKU

U Osijeku, u Velikoj vijećnici Županijske skupštine Osječko-baranjske županije 31. svibnja 2019. ( petak) održala se 1. Konferencija zdravstvenog turizma Klastera Pannonian Healt i Osječko-baranjske županije. Glavni cilj ove konferencije bio je predstaviti  široj javnosti suradnju Osječko-baranjske županije i Klastera Pannonan Healt na brendiranju Slavonije i Baranje kao “destinacije zdravlja”.

Konferenciju je otvorio osječko-baranjski župan Ivan Anušić. Sudionike su pozdravili istaknuti gosti konferencije, zamjenik ministra zdravstva, dr.sc. Mate Car i pomoćnica ministra turizma, Snježana Brzica.

Kako se koncept zdravstvenog turizma temelji na umrežavanju i suradnji, nakon predstavljanja Klastera Pannonian Helth na konferenciji se govorilo o primjerima dobre prakse, gospodarskom značaju zdravstvenog turizma za regiju, zakonskim okvirima te trendovima.

Marcel Medak, predsjednik Zajednice zdravstvenog turizma Hrvatske gospodarske komore,  predstavio je nove trendove u turizmu te istaknuo veliki potencijal Bizovačkih toplica. O model uspješnog povezivanja na primjeru Kvarner Helth-a govorio je Alfred Franković, Klaster menadžer Klastera Kvarner Health,  dok je Ognjen Bagatin upoznao sudionike s trenutnom pozicijom Hrvatske na svjetskom tržištu medicinskog turizma, predstavio strategiju koja je potrebna za razvoj i popularizaciju istog te je govorio o utjecaju Poliklinike Bagatin na razvoj zdravstveno- turističke ponude.

 Goran Rihelj, vlasnik vodećeg turističkog B2B portala u Hrvatskoj, hrturizam.hr/, održao je prezentaciju na temu Brending destinacije. Na konferenciji su se predstavili i novi članovi  Klastera; HART hrvatska udruga za art terapiju te Pannonia Terranova,  nakon čega je uslijedila panel diskusija o važnim preduvjetima destinacije za razvoj zdravstvenog turizma.